انواع و اقسام عسل هایی که می توانید بخرید تقریبا نامحدود است و تقریبا عسل ها از لحاظ طعم، بافت و فواید سلامتی متفاوت هستند. اگر می خواهید از عسلی که استفاده می کنید نهایت لذت را ببرید، لازم است با انواع آن آشنا شوید...
انواع عسل چگونه تولید میشود؟
زنبورهای عسل شهد گل را جمع می کنند و دوباره به کندوی خودشان برمی گردانند. گرده ها از طریق دهان و از زنبورهای کارگر به زنبورهای دیگر منتقل می شوند و هر کدام آنزیم مهمی را بدان اضافه می کنند که شهد را تجزیه و خاصیت ضد قارچی، ضد التهابی و ضد باکتری به آن می افزایند و سپس به عنوان قند های ساده (در درجه اول فروکتوز و گلوکز) در لانه زنبوری، جایی که زنبورهای کارگر آن را پخش می کنند، ذخیره می کنند. گردش هوا و گرمای طبیعی باعث تبخیر بیشتر آب موجود در ترکیب می شود. زنبورها شانه عسل را با موم می پوشانند.
زنبورداران یا پردازنده ها عسل را استخراج کرده و کمی صاف می کنند تا قطعات موم یا آلودگی (از جمله بال و اعضای حشرات) پاک شود. برخی از تولید کنندگان عسل را بسته بندی کرده و یا خودشان می فروشند یا آن را برای فروش به فروشندگان دیگر می فرستند.
این محصول عسل خام و فیلتر نشده است اما اکثر تولید کنندگان عسل را پاستوریزه می کنند تا مخمر موجود در آن از بین برود و باعث صاف شدن و ماندگاری بیشتر شود.
سپس عسل را فیلتر کرده تا حباب های هوا و بقایای کوچکتری که طی صاف کردن از بین نمی روند را پاک کنند. این فرآیند باعث می شود عسل برای مشتریان شفاف و جذاب به نظر برسد. این محصول همان عسل فرآوری شده ای است که در اکثر فروشگاه ها یافت می شود.
از آنجا که گرده فواید سلامتی دارد ؛اغلب طی پاستوریزاسیون و فیلتراسیون از بین می رود. بسیاری از تولیدکنندگان از این مراحل فراتر می روند و آن عسل" اولترافیلتراسیون" نامیده می شود.
در این شرایط تقریبا تمام گرده ها و مواد مغذی عسل از بین می رود. برخی حتی ممکن است شربت ذرت با فروکتوز بالا یا سایر شیرین کننده ها را برای افزایش عملکرد و کاهش هزینه هایشان به آنها اضافه کنند.
این محصول ممکن است تحت عنوان عسل فروخته شود اما درواقع فقط یک شیرین کننده با طعم عسل می باشد بنابراین تمایز بین بیش از 300 نوع عسل دشوار است و به اطلاعات بیشتری نیاز دارد که در ادامه مقالات به معرفی آن ها و فوایدشان خواهیم پرداخت.
با انواع عسل موجود در دنیا آشنا شوید
انواع عسل در درجه اول براساس نوع گلی که شهد از آن جمع شده طبقه بندی می شوند. به عنوان مثال وقتی شیشه ای را با عنوان "عسل اکالیپتوس" یا "عسل یونجه" می بینید، این بدان معناست که منبع شهد این عسل همان اکالیپتوس و یونجه می باشد.
عسلی را که فقط از یک منبع تهیه می شود عسل " تک گل" یا " گونه ای " می نامند در حالی که اگر عسلی از شهد بیش از یک نوع گل تولید شود به عسل" چند گل" معروف است.
بافت، شیرینی و خاصیت درمانی، دارویی عسل تا حد زیادی به منبع گل آن بستگی دارد. بعضی از عسل ها عطر و طعم ملایمی دارند در حالی که برخی دیگر کاملا قوی هستند. برخی از آن ها برای بهبود زخم یا مبارزه با عفونت بهترین هستند در حالی که برخی دیگر برای درمان فشارخون بالا یا گلو درد مفید می باشند.
برگرفته از بخش سلامت وبهداشت سایت نمناک