همان طور که گل ها از لحاظ اندازه، رنگ، شکل و بو با هم تفاوت دارند، شهد آن ها نیز متنوع است. در واقع رنگ و طعم انواع عسل دامنه ای به وسعت عطر و بوی گل ها دارد. عسل با داشتن این ویژگی بی نظیر طبیعی، از نظر غذایی و تا حدودی دارویی از سایر غذاها متمایز است. زنبورداران به این موضوع واقف اند و کوشش می کنند تا عسل را در جذاب ترین شکل ممکن به مشتریان عرضه کنند؛ به همین خاطر ما در این مقاله از مجموعه آهوتا انواع عسل ها و خواص آن ها را برای شما بیان می کنیم...

ترکیبات شیمیایی عسل ارتباط مستقیم با نوع پوشش گیاهی شرایط اقلیمی و گونه زنبور عسل دارد. عسل ها را از نقطه نظرهای مختلفی بر اثر خواص یا وضع به خصوصشان به شرح زیر تقسیم بندی می کنند:

طبقه بندی انواع عسل ها

متناسب با منبع شهد گل

الف) عسل تک گل

زنبورداران عسل شهد را از روی یک گل خاص جمع آوری می نمایند، مانند: عسل شبدر، عسل اقاقیا،عسل آفتابگردان یا عسل قنقال

نکته: عسل تک گل خالص با مشکل زیادی به دست می آید.

ب) عسل چند گل

زنبورداران شهد را از روی چندین گل جمع آوری می کنند، مانند: عسل کوهستان، عسل مرکبات و انواع درختان مثمر و غیر مثمر

متناسب با زمان تولید

الف) عسل بهاره

مانند: عسل مرکبات و عسل اقاقیا و درختان میوه که زنبور داران در اوایل بهار جمع آوری می کنند.

ب) عسل پاییزه

که تولید آن از اواسط تابستان تا اوایل پاییز صورت می گیرد.

متناسب با منطقه تولید

مانند: عسل دماوند و عسل کوهرنگ

متناسب با رنگ عسل

عسل بی رنگ مانند: عسل اقاقیا

عسل زرد مانند: عسل اسپرس

عسل قرمز مانند: عسل آویشن

متناسب با نحوه تولید و استخراج

مانند: عسل مایع (شهد)، عسل کریستالیزه (شکرک زده)، عسل شان، مخلوط عسل مایع با عسل شان و عسل با موم که مخصوص کندوهای بومی است و به صورت تکه های خرد شده به فروش می رسد.

 

برگرفته از سایت آهوتا